Aktualności i wydarzenia
2021-05-08 17:00:00
Live Cooking z Winnicą Turnau!
Szanowni Państwo!
Będzie sezonowo, lokalnie i pysznie. Na talerzach pojawi się polędwica z dorsza z sałatą masłową, szparagami i kawiorem.
Kto z Państwa gotuje z nami w tę sobotę z kieliszkiem Rieslinga w ręku?
Zapraszamy na live cooking online z Andrzejem Jakomulskim (Restauracja Sublima) i naszym sommelierem Maurycym Michalakiem.
Będzie sezonowo, lokalnie i pysznie. Na talerzach pojawi się polędwica z dorsza z sałatą masłową, szparagami i kawiorem.
Oto, co będzie Państwu potrzebne, by przygotować porcje dla dwóch osób:
- Polędwica z dorsza 300g
- Sałata masłowa 1 szt
- Szparagi białe 100g
- Szparagi zielone 50g
- Masło 300g
- Kawior z jesiotra 30g (opcjonalnie)
- Ziemniak mały 2 szt.
- Śmietana 36% 100ml
- Wino białe 50ml
- Limonka 1 szt.
- Rzodkiewka 50g
- Ocet jabłkowy 100ml
- Cukier 20g
- Liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, anyż, kardamon do smaku
A Rieslinga 2019, który doskonale czuje się w towarzystwie szparagów i dorsza, kupią Państwo na: bit.ly/Riesling-2019
Łączymy pozdrowienia
Winnica Turnau
Łączymy pozdrowienia
Winnica Turnau