Powrót do strony głównej

Nasze wina

Ambre 2018
białe fermentowane na skórkach, wytrawne
Nietuzinkowe wino z białej odmiany solaris, fermentowane i macerowane na skórkach, skąd czerpie swój aromat i barwę. Odznacza się zapachem żywicznego drewna, co zawdzięcza 11 miesiącom w beczce. W ustach intensywne, z rokitnikową kwasowością i goryczą gorzkiego jabłka.

Ważne! Wino Ambre 2018 zawiera naturalny osad, który jest efektem fermentacji i dojrzewania wina na skórkach i pestkach winogron. Osad ten jest naturalną częścią wina, która wzmacnia jego walory smakowe.

Okres maceracji na skórkach: 3 tygodnie

Dojrzewanie w beczkach typu barrique: 11 miesięcy
Polecamy do: kuchnia japońska, kuchnia indyjska, ryby, drób, wołowina.

Zobacz także

+

Zapisz się do naszego newslettera!

Dowiedz się pierwszy o premierach win
i planowanych wydarzeniach w Winnicy Turnau
 
+

Zapisz się do naszego newslettera!

Bądź na bieżąco i dowiedz się pierwszy, kiedy nowy rocznik Wina Lodowego będzie gotowy!
 
+