Nasze wina
Pinot Noir 2019
czerwone, wytrawne
Odmiana pinot noir to niezwykle wrażliwy szczep winogron. Najlepiej dojrzewa podczas słonecznych dni września, nabierając krągłości i granatowych rumieńców.
Jego cienka skórka i małe jagody dostarczają podczas zbiorów charakterystycznych aromatów pinotowych. Moszcz z winogron jest blady i delikatny, ale dzięki fermentacji połączonej z maceracją na skórkach wybarwia się na jasny burgund, lśniący w kieliszku.
Nasze wino Pinot Noir 2019 leżakowało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach typu barrique. Kawowe aromaty podkreślają dojrzewanie w beczce. Usta również noszą jej obecność, grając z subtelną owocowością dojrzałej czereśni i truskawek.
Polecamy do: dań z kaczki, jagnięciny lub tłustych ryb.
Wino dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach typu barrique.
Jego cienka skórka i małe jagody dostarczają podczas zbiorów charakterystycznych aromatów pinotowych. Moszcz z winogron jest blady i delikatny, ale dzięki fermentacji połączonej z maceracją na skórkach wybarwia się na jasny burgund, lśniący w kieliszku.
Nasze wino Pinot Noir 2019 leżakowało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach typu barrique. Kawowe aromaty podkreślają dojrzewanie w beczce. Usta również noszą jej obecność, grając z subtelną owocowością dojrzałej czereśni i truskawek.
Polecamy do: dań z kaczki, jagnięciny lub tłustych ryb.
Wino dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach typu barrique.
Polecamy do: dań z kaczki, jagnięciny lub tłustych ryb